´´Filmek a tárgyalótermekből´´ - BUDA LIONS Filmklub 2022, II. félév

A COVID előtti időszakban nagy sikerrel zajlottak a filmvetítések a Wanatka Központban, melyek a Buda LC szervezésében valósultak meg! Jó hír, hogy ez a program tervezetten havi rendszerességgel, 2022. november 22-től visszatér a lionok mindennapjaiba!

A filmvetítések helyszíne a Wanatka Központ (Budapest, Podmaniczky u. 16.), az előadások 18:30-kor kezdődnek!

Az első alkalommal a jól ismert 1957-es klasszikus, a Tizenkét dühös ember című film lesz megtekinthető 2022. november 22-én, 18 óra 30 perctől!

2. előadás: 2022. december 6., 18:30 - Erin Brockovich: Zűrös természet 

2000-ben bemutatott amerikai életrajzi film Julia Roberts főszereplésével. Valóságalappal rendelkezik: Erin Brockovich egyik furcsa ügyének dramatizálása, aki a Pacific Gas and Electric Company (PG&E) ellen harcol. Roberts ennek a filmnek köszönhetően több díjat is nyert, többek közt Oscar-díjat és Golden Globe-díjat legjobb női főszereplő kategóriában.

3. előadás: 2023. január 12., 18:30 - Alfred Hitchcock: A tévedés áldozata

A film a rendező két visszatérő témáját elemzi. Az egyik motívum, hogy ártatlan embert vádol meg a rendőrség és a tanúk felismerni vélik mint bűnöst, a másik motívum pedig, hogy feleségének elborul az elméje.

4. előadás: (tervezett időpont) 2023. február 14., 18:30 - Billy Wilder - A vád tanúja

Billy Wilder alkotását az Amerikai Filmintézet (AFI) beválasztotta a tíz legjobb tárgyalótermi dráma közé.

5. előadás: (tervezett időpont) 2023. március 21., 18:30 - A Pelikán ügyirat (Pakura rendezés 1993)

A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója. 

Az  öt előadásra szóló bérlet ára: 12.500 Ft. Az egyes filmekre váltható belépők ára 3.000 Ft.

A bérletek és a jegyek ára átutalással fizethető a klub 11701004-25972809 sz. bankszámlájára vagy készpénzzel, közvetlenül klubtagjainknál. A bérletekből, jegyekből származó bevételt az Ürömi úti általános iskola gyógypedagógiai osztályai támogatására fordítják.

Köszönjük, hogy részt vesz karitatív tevékenységünkben!


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Budapest Buda Lions Club

Adószámunk:

Számlaszám:


cím: 0 ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba