Indul a Buda LC 2024/25. évre vonatkozó filmklubja

Az elmúlt LIONS évben is nagy sikerrel zajlottak a filmvetítések a Wanatka Központban, melyek a Buda LC szervezésében valósultak meg! Jó hír, hogy ez a program havi rendszerességgel, 2024. október 10-től visszatér a lionok mindennapjaiba!

                                                             BUDA LIONS Filmklub 2024-25                                                                                 

Helyszín: Budapest. VI. Podmaniczky u.16.  Wanatka Központ - Lions Klubok Magyarországi Szövetsége

Időpont: 18:30 óra

A filmvetítéseket Báron György filmesztéta, egyetemi tanár, a magyar filmkritika írás kiemelkedő alakja moderálja.

10.10. Halott ember, Dead Man amerikai-német filmdráma, 129 perc, 1995r: Jim Jarmusch

11.14. Papírhold, Paper Moon amerikai filmdráma, 98 perc, 1973  rendező: Peter Bogdanovich

12.12. Biciklitolvajok, Ladri di biciclette olasz dráma, 89 perc, 1948 rendező: Vittorio de Sica

01.09. És a hajó megy ,E la nave va  olasz-francia vígjáték, 132 perc, 1983 rendező: Federico Fellini

02.13. A múlt, Le passé / The Past ,francia filmdráma, 130 perc, 2013rendező: Asghar Farhadi

03.13. Úrvacsora, Nattvardsgästerna, svéd filmdráma, 79 perc, 1963rendező:  Ingmar Bergman

04.10. Január 2.,magyar játékfilm, 2024 rendező: Szilágyi Zsófia

05.08. A tökéletes trükk, The Prestige,  amerikai-angol thriller, 130 perc, 2006. rendező: Christopher Nolan

A nyolc előadásra szóló bérlet ára: 20.000,- Ft.

Az egyes filmekre váltható belépők ára 3.000,- Ft.

 

A bérletek és a jegyek ára átutalással fizethető klubunk 11701004-25972809 sz. bankszámlájára vagy készpénzzel, közvetlenül klubtagjainknál.

A bérletekből, jegyekből származó bevételt az Ürömi úti általános iskola gyógypedagógiai osztályai támogatására fordítjuk.

Köszönjük, hogy részt vesz karitatív tevékenységünkben.

 

Buda Lions Klub  1016 Budapest, Krisztina körút 99. adószám: 18054286-1-41 bankszámlaszám: 11701004-25972809email: lekotsa@t-online.hu  mobil: 06-30-9604-987

 

PROGRAMAJÁNLÓ

10.10. Halott ember, Dead Man amerikai-német filmdráma, 129 perc, 1995

rendező:Jim Jarmusch

A híres költő, William Blake nevét viselő, egyszerű, hétköznapi figura könyvelőként dolgozott Clevelandben. Egy új állás reményében azonban Bill maga mögött hagyta a civilizációt, és az Isten háta mögötti vadnyugati városkába utazott. Ám mire odaért, a helyét betöltötték. Bill pedig ott maradt a határvidéken munka és pénz nélkül. Hamarosan megtapasztalja, hogy az élet nem fenékig tejfel errefelé, összetűzésbe keveredik, és megöl egy embert. Emiatt menekülni kényszerül. Útja során találkozik a Senki nevű indiánnal, aki társául szegődik. Miközben fejvadászok üldözik őket, a legkülönfélébb kalandokba keverednek.

 

11.14. Papírhold , Paper Moon amerikai filmdráma, 98 perc, 1973

rendező:Peter Bogdanovich

Amikor Addie Loggins anyja halála után végleg árva marad, úgy tűnik nincs más hátra számára mint egy árvaházba költözni. A temetés napján azonban feltűnik a kisvárosban Moses Pray, az utazó Biblia árus. A férfi azt ígéri a gyászoló szomszédoknak, hogy mivel úgyis abba az irányba megy tovább, elviszi a kis Addie-t idős nagynénjéhez, aki majd gondoskodik róla. A helybeliek abszolút megbíznak Moses-ben, hiszen nemcsak, hogy Bibliákat árusít, hanem teljesen ártatlan és rendes embernek tűnik. Hamarosan kiderül azonban, hogy egyáltalán nem ez a helyzet.

 

12.12. Biciklitolvajok,  Ladri di biciclette  olasz dráma, 89 perc, 1948

rendező:Vittorio de Sica

Antonio, a külvárosi, munkanélküli családapa hosszú hónapok óta először dolgozhatna plakátragasztóként. A munkához azonban elengedhetetlenül szüksége lenne biciklire. Miután a megváltó jármű a zálogházban helyet cserél a feleség utolsó lepedőjével, úgy tűnik, Róma kiábrándító mocska enged szorításából. Ám az első munkanapon ellopják a kerékpárt. Antonio és kisfia, Bruno a tolvaj után veti magát.

01.09. És a hajó megy ,E la nave va  olasz-francia vígjáték, 132 perc, 1983

rendező:Federico Fellini

1914 júliusában egy luxusgőzös fut ki Itália partjairól, hogy utolsó útjára kísérje a híres operaénekesnő, Tetua Edmea hamvait. A hajón ott vannak az elhunyt barátai és ismerősei, művészek, operaénekesek, sőt az uralkodó család tagjai is. A hajó gyorsan halad, a társasági élet is érdekesnek mutatkozik, de a harmadik napon egy szerb menekültekkel teli bárkára bukkannak. Hamarosan ők is belekeverednek a világháború első összecsapásaiba.

 

02.13. A múlt,Le passé / The Past ,francia filmdráma, 130 perc, 2013
rendező:Asghar Farhadi

A mű atmoszférájában, problémafelvetésében számos ponton kapcsolódik Farhadi korábbi filmjéhez, a Nader és Simin - Egy elválás történetéhez. Tulajdonképpen klasszikus háromszög dramaturgiával dolgozik a rendező, elképesztő drámai mélységgel. Tragikus események sorát okozó élethazugságokkal olyan feszültséget teremt, hogy azt még egy thriller is megirigyelhetné. A sztori három emberre fókuszál: Ahmed, aki négy év különélés után tér vissza Párizsba, hogy elváljon francia feleségétől, Marie-tól, aki időközben már egy másik férfival él. Később kiderül, hogy ez az ember házas, és a felesége kómában fekszik, mivel öngyilkosságot követett el.

 

03.13. Úrvacsora, Nattvardsgästerna, svéd filmdráma, 79 perc, 1963

rendező:  Ingmar Bergman

Főhőse a közép-svédországi Dalarna tartomány egyik kis falujának papja, a már nem egészen fiatal Tomas Ericsson lelkész. Vajon milyen papnak bizonyul, hogy adhat híveinek lelki vigaszt az, aki hosszas tépelődés során megértette rég: Isten nem segít, Isten nevében hiába a szó, csak mi emberek és Isten rossz papja lettünk egyre reménytelenebbek. "Mindvégig az az ÉN áll a középpontban, aki fenyegetőzik, dühöng, könyörög, és aki szeretne kikerülni a zavaros helyzetéből. Folyamatos játék zajlik a főoltár előtt. A mindent lezáró végső dráma: Nem engedem el a kezed, amíg áldásodat nem adod rám." Az ÉN bemegy a templomba, magára zárja az ajtót, és ott marad lázas állapotban. Az éjszaka kétségbeejtő csendje, a sírok, a halottak, a sóhajtó orgonasípok, a patkányok, a múlt szagfoszlányai, a homokóra, az iszony, amely épp ennek az éjszakának szülötte. Ez a GETSEMÁNE, a keresztre feszítés, az ítélet. „Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?"

 

04.10. Január 2.,magyar játékfilm, 2024

rendező:Szilágyi Zsófia

Klára különköltözik a férjétől. Barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört tesznek meg kocsival. Bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más.

Várhatóan jön a rendezőnő is


05.08. A tökéletes trükkThe Prestige,  amerikai-angol thriller, 130 perc, 2006

 rendező:Christopher Nolan

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba