A Pelikán ügyirat című filmmel folytatódik a Buda LC filmklubja

esemény kezdete: 2023. március 21. 18:30

Alan J. Pakula: A Pelikán ügyirat (The Pelican Brief, 1993)

2023. március 21-én, 18:30-tól ismét várják a filmkedvelőket a LIONS Wanatka-központjába (Budapest VI. Podmaniczky u.16.), ahol ezúttal Alan J. Pakula: A Pelikán ügyirat című filmje lesz megtekinthető.

A filmvetítéseket Báron György filmesztéta, egyetemi tanár, a magyar filmkritika írás kiemelkedő alakja moderálja.

A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója.

„Azt azért lehetett tudni, hogy A Pelikán ügyirat (1993) kedvező csillagzat alatt született. A rendezője, Alan J. Pakula - A Parallax-terv (1974), Az elnök emberei (1976) vagy az Ártatlanságra ítélve (1990) – ugyanis a fondorlatos politikai thrillerek szakértője volt, a történetet pedig annak a John Grishamnek köszönhetjük, akitől szintén nem állt távol az összeesküvések világa, és aki az ugyanebben az évben kijött A cég (1993) sztoriját is jegyzete. És akkor még nem beszéltünk a két főszereplőről, Amerika ekkori üdvöskéjéről, Julia Robertsről és a legnépszerűbb színes bőrű színészről, Denzel Washingtonról, akik között, a kor közízlése szerint ugyan nem lehetett intim kapcsolat, de….”

Köszönjük, hogy részt vesz karitatív tevékenységünkben!

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Budapest Buda Lions Club

Adószámunk:

Számlaszám:


cím: 0 ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba